GAMINOME IR DEGUSTAVOME SRIUBAS

Paskutinę rugsėjo mėnesio dieną VR-19 grupės mokinės kartu su profesijos mokytoja G.Tamašiūniene-Latve per praktines modulio „Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas“  pamokas dirbo mokyklos maisto ruošimo technologijos laboratorijoje. Gaminome sriubas: rudenišką grybų sriubą, kreminę morkų sriubą su apelsinais ir imbieru, frikadelių sriubą, keletą daržovių sriubų. Dirbome poromis ir  pirmiausia sudarėme sriubų technologines bei kalkuliacines  korteles, o po to pradėjome pasiruošimo darbus sriubų gamybai. Viskas sekėsi neblogai. Daržoves pjaustėme paprastuoju ir figūriniu pjaustymo būdais, paruošėme paukštienos ir kiaulienos pusgaminius, pjaustėme grybus. Sriubos išvirė skanios, kvapnios, spalvingos. Merginos stengėsi gražiai patiekti. Vėliau degustavome, vertinome, išsakėme savo nuomonę.  Buvo labai įdomu ir smagu praktiškai pasitikrinti savo gebėjimus ir žinias.

Gabija Kavoliukaitė, VR-19 grupės mokinė