PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS MAISTO RUOŠIMO TECHNOLOGIJOS LABORATORIJOJE

Mes, virėjo modulinės profesinio mokymo programos trečio kurso VR – 18 grupės mokinės, spalio 12 -15 dienomis kartu su profesijos mokytojomis Nijole Vasiliauskiene ir Gailute Tamašiūniene – Latve  maisto ruošimo technologijos laboratorijoje gaminome įvairius šaltuosius ir karštuosius patiekalus. Tai – spalvingos užkandėlės su lašiša, vištiena su daržovėmis drebučiuose ir kitos užkandėlės. Kepėme varškės apkepą, varškėčius, virėme spurgas, varškėčius. Virėjui labai svarbu per profesijos pamokas lavinti virėjo kompetencijas, tarp jų ir kūrybiškumą bei estetinį požiūrį į gaminamą produktą. Naudojantis technologinėmis kortelėmis, reikia mokėti teisingai parinkti produktus, pagaminti patiekalus, juos išmoningai, estetiškai papuošti ir patiekti. Kuo daugiau kompetencijų įgysime,  tuo sėkmingiau įsitvirtinsime darbo rinkoje.

Nijolė Pavilonytė, VR-18 grupės mokinė