MOKYKLOJE BUVO MINIMA PASAULINĖ PSICHIKOS SVEIKATOS DIENA

Kiekvienais metais spalio 10 d. minime Pasaulinę psichikos sveikatos dieną. Šiais metais mūsų mokyklos visuomenės sveikatos specialistė J.Mačienė kartu su psichologe  A.Kukeniene ir Mokinių taryba minėdami šią dieną  diskutavo apie emocijas ir jausmus, mokėsi juos atpažinti.  Mokyklos  psichologė Aurelija Kukenienė mokiniams parengė įvairias praktines veiklas apie emocijas ir jausmus. Teigiamos emocijos, gera nuotaika, bendravimas su draugais padeda stiprinti psichinę sveikatą.

Psichinė sveikata priklauso ir nuo fizinės sveikatos – sportuojantis, sveikai besimaitinantis, gerai išsimiegantis žmogus yra energingas ir optimistiškai nusiteikęs. Deja, Lietuvoje tarp Europos šalių vis dar didžiausias savižudybių skaičius, daugybė žmonių kenčia ir nuo priklausomybių alkoholiui ir kitoms psichiką veikiančioms medžiagoms. Nemokame tinkamai atsipalaiduoti ir įvertinti savo būsenos.

Mokyklos bendrabučio poilsio salėje bendrabutyje gyvenantys mokiniai kartu su mokyklos visuomenės sveikatos specialiste Jovita Mačiene ir bendrabučio auklėtojomis Raimonda Alešiūniene ir Rima Spaičiene diskutavo šia tema ir mokėsi tinkamai saugoti ir išsaugoti savo sveikatą. ,,Psichikos sveikata – tai ne vien psichikos ligos ar sutrikimo nebuvimas. Tačiau kalbėdami apie psichikos sveikatą, mes vis dar koncentruojamės į ligas ir jų gydymą, o ne į prevenciją”, – kalbėjo mokyklos visuomenės specialistė Jovita Mačienė.

Nuoširdus pokalbis ir palaikymas sunkioje emocinėje situacijoje gali padėti žmogui įveikti sunkumus, tačiau nesulaukus tokios paramos, situacija gali komplikuotis ir reikalautų ilgo bei sudėtingo gydymo.

Visuomenės sveikatos specialistė ir socialinė pedagogė Jovita Mačienė