INTEGRUOTA PAMOKA VR-18 GRUPĖS MOKINIAMS

Šių metų  spalio 21 dieną Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos maisto ruošimo technologijos laboratorijoje vyko integruota pamoka modulinės virėjo profesinio mokymo programos trečio kurso VR – 18 grupės mokiniams. Pamoką vedė maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė.

Pamokos tikslas buvo – naudojantis technologinėmis kortelėmis, savarankiškai pagaminti, estetiškai papuošti ir patiekti šaltą daržovių biskvito užkandį su įdaru.

Pamokos pradžioje su mokinėmis aptarėme pamokos temą ir tikslus, peržiūrėjome filmuotą medžiagą apie šaltųjų užkandžių su biskvitu gamybą, įdarų įvairovę. Pirmiausia mokinės sudarė technologines korteles,  pagal kurias ir gamino šaltus užkandžius. Pasirinkome gaminti gana sudėtingus patiekalus, todėl mokinėms reikėjo nemažai laiko, pastangų, kūrybiškumo ir išmonės užkandžių  paruošimui. Pirmiausia merginos iškepė spalvotus daržovių biskvitų lakštus, po to juos formavo su įvairiais įdarais. Įdarams pasirinkome lašišą, krabų lazdeles, daržoves, putpelių kiaušinius, paprikas. Pamoka pavyko puikiai, o būsimos virėjos patobulino turimas praktines žinias  ir įgijo naujų virėjui būtinų kompetencijų.

Profesijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė