TARPTAUTINIAI PROJEKTAI VYKSTA: PATIRTIS PANDEMIJOS METU

Mūsų mokykla aktyviai dalyvauja tarptautiniuose projektuose ir kasmet apie 50-60 asmenų vyksta į stažuotes užsienyje. Pedagogai vyksta į 1 savaitės, mokiniai į 3 savaičių arba 3 mėnesių stažuotes. Mokiniai užsienyje atlieka praktikas realiose darbo vietose pagal jų studijuojamą mokymo programą.

2020 metų pradžioje 8 mokiniai buvo atrinkti stažuotei į Portugaliją ir Ispaniją, tačiau visiems žinomas virusas pakoregavo mūsų planus ir vietoje Portugalijos ir Ispanijos balandžio mėn. mokiniai vyko į praktiką Kipre spalio mėn. Trečio kurso apdailininko mokymo programos mokiniai Kipre atliko 3 savaičių praktiką pagal savo specialybę, gilino praktikos žinias, mokėsi adaptuotis kitos kultūros aplinkoje.

Stažuotė buvo organizuojama spalio 1-22 d., kai Kipre COVID-19 susirgimų skaičius buvo mažesnis nei Lietuvoje ir buvo galima užtikrinti dalyvių saugumą. Mokiniai dirbo poromis skirtingose statybos darbų įmonėse, per pirmąją savaitę susipažino su kolektyvu, mokėsi dirbti su Kipro statybos sektoriui įprastomis statybinėmis medžiagomis. Po praktikos mokiniai pastebi, kad statybinės medžiagos Kipre ir Lietuvoje skiriasi, kas iš jų pareikalavo didesnio atidumo, kruopštumo, susikaupimo. Įgyta patirtis jiems buvo vertinga ir jie džiaugėsi gauta galimybe dalį mokymo programos atlikti kitoje šalyje.

Iš projekto lėšų visiems mokiniams buvo padengtos kelionės, apgyvendinimo, kultūrinės programos, draudimo lėšos, taip pat mokiniai gavo dotacijas asmeninėms išlaidoms. Laisvalaikio metu mokiniai džiaugėsi vasarišku oru, 30 laipsnių šiluma, pramogavo prie jūros. Priimantis partneris organizavo ekskursijas – mokiniai aplankė Paphos miestą, Kalios amfiteatrą ir kitas žymias Kipro salos vietas.

Džiaugiamės, kad tokiu sunkiu periodu pavyko sėkmingai įgyvendinti projekto veiklas, mokiniai grįžo sveiki ir kupini geros praktikos bei gražių prisiminimų.

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.”