PAGALBA SAU IR ARTIMIESIEMS KARANTINO METU

Sausio 22 dieną mokyklos bendrabutyje poilsio kambaryje vyko pokalbiai-diskusijos apie savijautą.  Susirinkusiems mokiniams mokyklos psichologė A. Kukenienė, socialinė pedagogė  ir visuomenės sveikatos specialistė J. Mačienė priminė, kad šalyje paskelbus karantiną, daugelis žmonių liko namuose ir šiuo laikotarpiu ne mažiau svarbu vidinė žmogaus būsena, nusiteikimas ir emocinis stabilumas. Psichologė pateikė rekomendacijas kaip šiuo laikotarpiu palaikyti gerą psichologinę savijautą. Bendrabučio auklėtojos R. Spaičienė ir R. Alešiūnienė  rekomendavo pasidaryti darbų sąrašą ir bent vieną gerą darbą atlikti  kiekvieną dieną. Nors vienas pabaigtas darbas kiekvieną dieną, bent vienas malonumas kiekvieną dieną. Taip sukursime sau malonią dabartį ir ateitį.

Socialinė pedagogė priminė, kad jeigu tik galima nesilyginti, nesilyginkite, o jeigu pradėjote, sustokite. Kiekvienam gyvenimas – vienintelis: vienas neteko artimojo, kitas neteko jo ne fiziškai, bet negali susitikti – tai irgi netektis, dar kitiems netektis – darbas, rutina ar įprastas režimas, tretiems – laisvė…Beje, kiekvienam rekomenduočiau sau užduoti klausimą, ko aš netekau šiuo laiku? Įvardijimas, o ne lyginimasis, kad turėtume jaustis laimingi, padėtų mums apibrėžti, kas darosi. O apibrėždami dalykus galime susigrąžinti šiokį tokį kontrolės jausmą.

Džiugu, kad šiuo laikotarpiu atsirado tiek daug gerų žmonių ir kaip žmonės organizuojasi bandydami padėti vieni kitiems, medikams, Lietuvai…

Visuomenės sveikatos specialistė ir socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė