PATIEKALŲ POBŪVIAMS GAMINIMAS IR PATIEKIMAS

Vasario 17 ir 23 dienomis  virėjo modulinės profesinio mokymo programos trečio kurso VR-18 grupės mokinės rinkosi į praktines pamokas mokyklos maisto ruošimo technologijų laboratorijoje.

Laikantis karantino saugumo reikalavimų, tenka dirbti tik mažomis grupelėmis, todėl buvo pakviesta tik dalis grupės mokinių.

Kadangi modulis „Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas“ savo apimtimi labai didelis, todėl gaminti turime daug ir įvairių patiekalų, pradedant šaltaisiais užkandžiais ir baigiant saldžiaisiais patiekalais bei desertais.

Per šias praktines pamokas mokinės ruošė šaltas užkandėles, tinkančias patiekti prie kavos, arbatos, taip pat prieš iškilmingus pietus ar vakarienę. Taip pat buvo gaminami karštieji patiekalai iš žuvies bei paukštienos, pyragėliai  su daržovių įdarais. Gamindamos patiekalus, merginos naudojosi technologinėmis kortelėmis, tačiau vien to neužtenka, norint, kad užkandis ar patiekalas atrodytų estetiškai, spalvingai ir patraukliai. Mokinės turėjo pasitelkti savo kruopštumą, išmonę, kūrybinius gebėjimus.

Pagaminta keletas rūšių užkandėlių iš silkės, krabų lazdelių, kumpio, įvairių sūrių, riešutų, alyvuogių, įvairių daržovių, tortilijos.

Vėliau vyko pagamintų patiekalų degustacija, aptarimas, vertinimas, skaniausio, estetiškiausiai pateikto užkandžio rinkimas.  Mokinės buvo patenkintos darbo rezultatais, džiaugėsi pagilinę savo praktines žinias bei gebėjimus.

Profesijos mokytoja Gailutė Tamašiūnienė-Latvė