FIZIŠKAI AKTYVI MOKYKLOS BENDRUOMENĖ

Šiuo metu mūsų visų gyvenimas šiek tiek pasikeitęs. Tačiau palikę karantininį stresą nuošalyje atrandame užsiėmimų ir save realizuojame naujose veiklose. Džiaugiamės, jog mūsų mokyklos bendruomenės nariai rūpinasi savo sveikata, skiria laiko fiziniam aktyvumui. Žiemą buvome truputį vangesni, bet atšilus orams mes bėgiojame, važinėjame dviračiu, maudomės vandens telkiniuose, mankštinamės gamtoje, naudojamės lauko treniruokliais ir sporto aikštelėmis, vaikštome.

Dalinamės Elingos Testovos ir Rimantės Tupolskytė patirtimi. Merginos nutarė, kad po pamokų ir ilgo sėdėjimo prie kompiuterio ekrano norisi pasivaikščioti. Pirmaisiais kartais jos keliavo iki Kupiškio marių, po to sugalvojo pratęsti maršrutą pasiekiant Paketurių gyvenvietę. Tačiau dažnai vaikštant pabodo tie patys keliai, o ir atstumai pasidarė per trumpi. Pradėjusios galvoti, kokiais keliais nėra tekę eiti pėsčiomis ir kokios gyvenvietės yra šalia Kupiškio, jos atrado naujus maršrutus. Pavyzdžiui, Kupiškis – Paketuriai – Svideniai – Byčiai – Kupiškis. Keliautojos teigia, kad vaikščiodamos jos ne tik gerai jaučiasi, bet tuo pačiu pamato gamtos grožį, aplanko lankytinas vietoves, pasidomi apylinkių istorija. Šiuo metu Elinga ir Rimantė kelia sau iššūkius didindamos atstumus ir nueina įspūdingus kilometražus (apie 30 km.). Jeigu norite ir Jūs išbandyti kažką panašaus, merginos rekomenduoja maršrutą. Pavyzdžiui, Kupiškis – Pyragiai – Mirabelis – Kuosėnai – Naiviai – Čivonys – Kėginiai – Puponys II – Skodiniai – Slavinčiškis – Kupiškis.

Merginoms linkime nepritrūkti jėgų ir idėjų naujiems, vaizdingiems maršrutams. O kas dar neradote kuo užsiimti, pagalvokite, gal verta pradėti vaikščioti.

Kūno kultūros mokytojos Diana ir Jūratė