GEGUŽĖS 31 D. – PASAULINĖ DIENA BE TABAKO

Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje paminėta Pasaulinė diena be tabako. Kiekvienais metais gegužės 31 d. minima Pasaulinė diena be tabako yra gera proga atkreipti rūkančiųjų dėmesį į galimybes atsisakyti rūkymo savo ir savo artimųjų sveikatos labui.

Šios dienos minėjimo tikslas – priminti, kokią žalą rūkančiųjų ir nerūkančiųjų sveikatai daro rūkymas, vis dar išliekantis vienu iš svarbiausių lėtinių neinfekcinių ligų rizikos faktoriumi. Tarptautinę nerūkymo dieną norėjome priminti, kad priklausomybė nuo tabako yra liga, taip pat paraginti rūkančiuosius atsisakyti šio žalingo įpročio, paskatinti saugoti ir branginti savo sveikatą. Apie rūkymo žalą, mitus ir priklausomybes su gimnazijos skyriaus mokiniais nuotoliniu būdu diskutavo psichologė Aurelija Kukenienė, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė ir socialinė pedagogė Jovita Mačienė. Susitikimo metu pateikta naudingų patarimų, kaip mesti rūkyti, o nerūkantiems, kaip tvirtai pasakyti ,,Ne”.

Tikime, kad Pasaulinės dienos be tabako minėjimas paskatino susimąstyti apie rūkymo žalą, suteikė daugiau informacijos apie tai, kaip ir kada galima ir reikia atsisakyti šio žalingo įpročio.

Socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė