PYRAGŲ DIENA IR INTEGRUOTA PAMOKA

Jau daug metų lapkričio 6 dieną švenčiama tradicija tapusi Pyragų diena. Pyragų dienos tikslas – ne tik vaišintis, dalintis, bet  ir padėti įgyvendinti vaikų svajones.

Šia iniciatyva įmonių ir įstaigų vadovai, darbuotojai, visuomenei žinomi garsūs žmonės, moksleiviai, studentai ir tiesiog, geros valios žmonės kviečiami iškepti pyragą, atsinešti jį į biurą, įstaigą, mokyklą.   Pyragų diena jau tapo gražia tradicija ir kasmet švenčiama vis plačiau. Ne išimtis ir mūsų mokykla.

Kiekvienais metais, lapkričio 6-ąją mokyklos koridoriuose pasklisdavo kepinių kvapai ir visiems buvo aišku – „Pyragų diena“ prasidėjo. Šie metai diktuoja kitokias sąlygas ir kitokį šios akcijos formatą, tačiau pagrindinė idėja ir tikslas nepakito.

Pasitarę, apsvarstę kilusias mintis ir idėjas, nutarėme sujungti dvi grupes į integruotas pamokas, ir bendrai įgyvendinti kilnų tikslą.  SD-21 ir SD-21/T mokiniai ėmėsi iniciatyvos iškepti pyragą ir pasidalinti juo su Šv. Kazimiero vaikų globos namų bendruomeniniais Noriūnų vaikų globos namų auklėtiniais. VR-19 grupės trečio kurso mokinė Odeta Černiauskaitė pasidalino įdomiu pyrago receptu, demonstruodama skaidres ir perteikdama jo skonį „per nuotolį“.

Gerumo atidėti negalima. Gerumu reikia dalintis.

Profesijos mokytojos Tamašiūnienė-Latvė Gailutė, Daiva Kytrienė