PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KONKURSAS „PLYTELIŲ KLOJĖJAS 2021“

2021 m. lapkričio 24 d. Vilniuje vyko tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas „Plytelių klojėjas 2021“, kurį organizavo VŠĮ Vilniaus statybininkų rengimo centras. Jame dalyvavo 9 komandos iš profesinio mokymo įstaigų: Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos, Kauno statybos paslaugų ir mokymo centro, Klaipėdos Ernesto Galvanausko  profesinio mokymo centro, Kėdainių profesinio rengimo centro, Mažeikių politechnikos mokyklos, Telšių regioninio profesinio rengimo centro, Šiaulių profesinio rengimo centro, Vilniaus statybininkų rengimo centro ir Latvijos Daugpilio statybos technikumo.

Konkurso užduotis buvo pagal pateiktą brėžinį keramikinėmis plytelėmis (200×200 mm) išklijuoti laiptelį ir vertikalų paviršių su ornamentu. Priekinės sienos plotis kiekvienoje darbo vietoje buvo skirtingas, todėl konkurso dalyviai dar turėjo išsiskaičiuoti centrą plytelių raštui.

Visi konkurso dalyviai užduotis atliko kruopščiai, atsakingais, su dideliu pasitikėjimu savimi.

Konkurso dalyvių atliktus darbus įvertino vertinimo komisija, kuriai vadovavo bendrovės „Viskas plytelėms“ komercijos direktorius Darius Kasaitis. Darbus komisija įvertino objektyviai ir susumavus surinktus balus buvo pasiekti tokie rezultatai: pirmąją vieta užėmė Vilniaus statybininkų rengimo centro mokiniai,  antroji vieta atiteko Daugpilio statybos technikumo mokiniams, o trečioji – Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokiniams Karolinai Poškaitei ir Irmantui Ablėnui.

Prizines vietas iškovoję konkurso dalyviai buvo apdovanoti padėkomis ir asmeninėmis dovanomis, visi kiti dalyviai – padėkomis ir paguodos prizais.

Mokyklos vadovai džiaugiasi pasiektais mokinių rezultatais, nuoširdžiai dėkoja profesijos mokytojams ekspertams Virginijui Zovei ir Kęstučiui Šakickui už kruopštų ir atsakingą darbą, ruošiant mokinius šiam konkursui.

Profesijos mokytojai ekspertai Virginijus Zovė ir Kęstutis Šakickas