SVEIKOS GYVENSENOS LINK

2021 metų gruodžio 8 dieną Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos maisto ruošimo technologijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė, Gailutė Tamašiūnienė – Latvė ir Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jovita Mačienė pakvietė visus mokyklos bendruomenės narius į valgyklą paskanauti šviežiai spaustų sulčių.

Jovita Mačienė supažindino visus su sveikos mitybos principais, kurių laikantis žmogaus organizmas tampa atsparesnis ligoms, paaiškino maitinimosi taisyklių svarbą. Tinkami mitybos įpročiai lemia gerą savijautą, optimalų kūno svorį ir padeda išvengti sveikatos problemų. Įrodyta, kad netinkama mityba skatina nutukimą, kraujotakos sistemos, onkologines, virškinamojo trakto ligas, cukrinį diabetą. Rekomenduojama per dieną suvartoti ne mažiau kaip 400 – 500 g įvairių vaisių ir daržovių, gerti šviežiai spaustų sulčių.

Virėjo modulinės profesinio mokymo programos pirmo kurso VR-21 grupės mokiniai paruošė šviežiai spaustų sulčių iš špinatų, burokėlių, morkų, obuolių, moliūgų, apelsinų, aronijų  uogų, o Padavėjo ir barmeno modulinės profesinio mokymo programos pirmo kurso PB-21 grupės mokiniai maloniai kvietė visus jų paskanauti.

Renginio organizatorės