EDUKACIJA ,,KITOJE ŽEMĖS PUSĖJE: KULTŪRA IR GAMTA‘‘

Gruodžio 6-10 dienomis  9-12 klasių mokiniai per geografijos pamokas dalyvavo virtualioje kelionėje po Naująją Zelandiją, Antarktidą ir Galapagų salas. Pažintinė edukacija finansuota Kultūros paso lėšomis. Lydimi  edukatorės, keliautojos, žurnalistės R. Šemelytės susipažinome su kitoje Žemės pusėje gyvenančiais gyventojais, jų verslais ir papročiais, unikalia gamta, retomis ir endeminėmis augalų ir gyvūnų rūšimis. Naujoji Zelandija – geizerių, ugnikalnių, savitos augmenijos ir gyvūnijos sala, kurioje vietiniai gyventojai ir dar dabar verda  kiaušinius ant geizerių. Sunkiausiai pasiekiamas žemynas – Antarktida, kurios simboliai gražieji pingvinai. Sužavėjo pingvinų socialinis gyvenimas, kova dėl akmenukų, kuriuos patinėliai neša savo ,,išrinktosioms‘‘. Yra ko pasimokyti vaikinams!

Ir užburiančios savitais gyvūnais Galapagų salos. Pabuvojęs šiose salose,  Č.Darvinas sukūrė garsiąją evoliucijos teoriją.  Tai gyva gamtos istorija su milžiniškomis iguanomis, ilgaamžiais vėžliais, rykliais, ruoniais, kurie tiesiog ilsisi ant suoliukų, kartu su žmonėmis.

Manau, kad tie mokiniai, kurie domisi gamta, kitų kraštų kultūra turėjo unikalią galimybę praturtinti savo akiratį bei pagilinti  pažintines kompetencijas.

Geografijos mokytoja Irena Baltrukėnienė