NACIONALINIS VIRĖJO PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KONKURSAS VIRĖJAS 2021 „SALDI FANTAZIJA“

Šiemet Utenos regioninis profesinio mokymo centras organizuoja Nacionalinį profesinio meistriškumo konkursą Virėjas 2021 „Saldi fantazija“. Konkursas vyksta nuotoliniu būdu.

Konkurse dalyvauja  ir mūsų mokyklos Virėjo modulinės profesinio mokymo programos trečio kurso mokinė Gabija Kavoliukaitė ir antro kurso mokinė Iveta Bajorunaitė.

Konkurso dalyviai savo mokyklų laboratorijose gamina desertą iš sveikos mitybos produktų su sumažintu cukraus kiekiu ir naudojant miltus be gliuteno.  Kiekvienas gamybos  etapas turi būti užfiksuotas nuotraukose. Gabija ir Iveta gamino du skirtingus desertus: „Graikinių riešutų desertą su šokolado kepure“ ir „Mangų drebučių ir kokosinės panakotos desertas“. Paruošti patiekalai buvo  estetiškai patiekti, o nuotraukos išsiųstos vertinimo komisijai, kuri pagal nustatytus vertinimo kriterijus gruodžio mėnesio 16 dieną įvertins mūsų mokinių darbus. Tikimės nors mažytės sėkmės ir nekantriai laukiame rezultatų.

Konkurso tikslas  – ugdyti mokinių profesinį meistriškumą, atskleisti kūrybinius gebėjimus, skatinti sveikos mitybos produktų naudojimą saldžiųjų patiekalų ir desertų gamyboje.

Maisto ruošimo technologijos dalykų profesijos mokytojos

Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė