KULTŪROS PASO PROGRAMA LIETUVIŲ KALBOS IR LITERATŪROS PAMOKOSE

Šiais mokslo metais mūsų mokykla galėjo pasinaudoti Kultūros paso programa, tikrai daugelis girdėjote, kai mokiniai buvo išvykę į Adomynės dvarą skanauti bandelių, ar dalyvavo kitose veiklose. O I kurso mokiniai  lietuvių kalbos ir literatūros pamokų metu galėjo išvysti režisierės Gabrielės Tuminaitės spektaklį ,,Dėdės ir dėdienės“ virtualiu būdu.  Spektaklis yra pastatytas pagal J. Tumo – Vaižganto apysaką ,,Dėdės ir dėdienės“, o šis rašytojas yra privalomas 11 klasės mokiniams.

Pagal apysaką sukurtoje režisierės G. Tuminaitės inscenizacijoje vaizduojami „dėdės“ ir  „dėdienės“: Mykoliukas – aktorius Karolis Kasperavičius, Severiutė – aktorė Agnė Šataitė ir Rapolas – aktorius Mindaugas Capas. Meistriška rašytojo ranka sukurti personažai, nors ir įstatyti į grubias baudžiavinio kaimo aplinkybes, sugeba labai giliai jausti, stebėti ir suvokti save, patirti aukščiausias būties akimirkas.

Po peržiūrėto spektaklio kartu su mokiniais aptarėme, kas jiems labiausiai patiko, koks aktorius ar aktorė geriausiai atskleidė vieno ar kito personažo vaidmenį.  Ši Kultūros paso programa leido mokiniams virtualiu būdu pabūti Valstybinio Vilniaus mažojo teatro žiūrovu.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

Simona Pranckevičienė