LAISVĖS GYNĖJŲ DIENOS PAMINĖJIMAS MOKYKLOJE

Sausio 10-13 dienomis mokykloje vyko įvairios veiklos. Istorijos pamokų metu buvo prisiminti 1991 metų sausio įvykiai, mokiniai dalyvavo viktorinoje ,,Kahoot!“. Vyko istorijos-geografijos integruotos pamokos 11-12 klasėms mokiniams, kurių metu buvo žiūrima įvairi dokumentika, vaizdo įrašai, rodomos pateiktys, kurias parengė bibliotekininkė I. Vilimienė. Lietuvių kalbos ir literatūros pamokų metu  mokiniai rašė pastraipą tema ,,Ką man reiškia laisvė?“, mokinių pastraipų fragmentai buvo patalpinti II aukšto fojė stende. Mokiniai džiaugėsi radę savo rašytas mintis.

Sausio 13-osios rytą Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje buvo vykdoma iškilminga pilietinė akcija ,,Atmintis gyva, nes liudija“, skirta 1991 metų Sausio 13-osios įvykiams paminėti, kurie paliko itin gilius pėdsakus ne tik mūsų širdyse, bet ir šalies istorijoje.

Laisvės gynėjų dieną mokiniai ir mokytojai prie širdies segėjo Neužmirštuolės žiedą – atminties ir pagarbos simbolį.

Bibliotekininkė I. Vilimienė parengė stendinį pranešimą apie Sausio 13-osios įvykius. Daugelio mokinių, mokytojų, darbuotojų akis traukė LAISVĖS užrašas iš mažyčių žvakučių. Taip ir norėjosi pastovėti, pažiūrėti nuotraukas, kurios liudija, kad LAISVĖS kaina yra labai brangi kiekvienam iš mūsų…

Norime padėkoti Mokinių tarybos nariams, kurie prisidėjo prie pilietinės akcijos ,,Atmintis gyva, nes liudija“ organizavimo, visiems, kurie rodė iniciatyvą, prisidėjo ir dalyvavo minint atmintiną dieną.

Organizatoriai