STATISTINIS TYRIMAS ,,SVEIKA GYVENSENA“

Norėdami pritaikyti matematines žinias apie statistiką (duomenų rinkimą ir jų apibendrinimą) mokykloje balandžio mėnesį atlikome statistinį tyrimą ,,Sveika gyvensena“.

AP – 20/ 2 grupės mokiniai matematikos pamokoje kūrė anketos klausimus. Pateikti klausimai apie bendrą požiūrį į sveiką gyvenseną, fizinį aktyvumą, kai kuriuos mitybos įpročius; žalingą elgseną ir emocinę savijautą. Tyrime dalyvavo 64 moksleiviai iš 1G -21; 2G – 20/1; 2G – 20/2; PB -21; VR – 21; AP – 21; TP – 21; VR – 20; TP – 20; AP – 20/2; AP – 20/2 grupių.

Apibendrinus tyrimo duomenis paaiškėjo, kad: 77 procentai apklaustų mokinių propaguoja sveiką gyvenseną. Apie sveiką gyvenseną moksleiviai sužino iš interneto, televizijos, mokytojų, tėvų ir draugų. Apie 80 % moksleivių dažniausiai maitinasi sveikai ir miega daugiau negu 6 valandas per parą. 86 % mokinių aktyviai dalyvauja fizinio ugdymo pamokose; 80 % – sportuoja papildomai.

Mokykloje jaučiasi saugiai 53 % moksleivių, 36 % – nejaučia nerimo. Kiti jaudinasi dėl blogų pažymių, kontrolinių darbų, mokymosi reikalavimų. Dauguma apklausos dalyvių geba kovoti su stresu sportuodami, klausydamiesi muzikos, užsiimdami savo mėgstama veikla, būdami gamtoje ar pasidalindami savo rūpesčiais su draugais.

Daug laiko moksleiviai praleidžia prie televizoriaus, kompiuterio ir mobilaus telefono. (vidutiniškai 8 valandas per dieną).

Matematikos mokytoja Rima Gudelevičiūtė