PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS UTENOS MAISTO PRAMONĖS SEKTORINIAME PRAKTINIO MOKYMO CENTRE

2022 metų gegužės 9–13 dienomis  Virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai kartu su maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojomis Nijole Vasiliauskiene ir Gailute Tamašiūniene-Latve vyko į Uteną ir toliau tobulino praktinius įgūdžius Utenos maisto pramonės sektoriniame praktinio mokymo centre. Mokiniai dalyvauja projekto „Praktinių įgūdžių įgijimas Utenos maisto pramonės sektoriniame praktinio mokymo centre“(projekto kodas 09.4. 1-ESFA-T-736-02-0008) praktiniuose mokymuose.

Praktiniai mokymai vyko duonos ir konditerijos gaminių laboratorijoje.  Modulio  „Saldžiųjų patiekalų gaminimas“ mokymus vedė Vaida Tuzienė ir Loreta Kiseliova. Naudojantis technologinėmis kortelėmis ir laikantis darbo saugos reikalavimų, mokiniai gamino kaneles, keksiukus, apelsinų putėsius, avietinius ledus, vaflių desertą, aguonų pyragą su braškių putėsių įdaru, keksiukus su „maskarponės“ kremu ir kitus saldžiuosius patiekalus. Mokiniai uoliai ėmėsi darbų. Laikantis darbo saugos ir higienos reikalavimų atliko visas praktines užduotis, įgijo naujų kompetencijų.

Kiekvieną dieną po praktinių mokymų vyko saldžiųjų patiekalų degustavimas ir kokybės vertinimas. Baigus praktinius mokymus, visiems mokiniams buvo įteikti pažymėjimai.

Maisto ruošimo technologijos dalykų profesijos mokytojos
Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė