TECHNOLOGIJŲ PAMOKOS AŠTUNTŲ KLASIŲ MOKINIAMS

2022 metų gegužės 27 ir gegužės 31 dienomis Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje svečiavosi Kupiškio P.Matulionio progimnazijos 8a ir 8c klasių mokiniai, kartu su technologijų mokytoja P. Žilinskiene.

Atvykę mokiniai pasirinko atlikti skirtingas užduotis. Merginos nusprendė susipažinti su virėjo profesija ir praktines užduotis atliko mokyklos maisto ruošimo technologijos laboratorijoje. Vaikinus su apdailininko profesija supažindino profesijos mokytojai Dalia Viržintienė ir Kęstutis Šakickas.

Mokyklos profesijos mokytojai mokinius supažindino su mokyklos praktinio mokymo baze, praktinių darbų laboratorijomis, turima technologine įranga, atliekamais darbais, veiklomis ir galimybėmis mokiniams, kurie žada tęsti mokslus Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje.

Praktinių pamokų metu maisto ruošimo technologijos laboratorijoje mokinės, padedant profesijos mokytojoms Nijolei Vasiliauskienei  ir Gailutei Tamašiūnienei-Latvei, gamino picas, šaltus užkandžius su įvairiais įdarais, kepė puošnius ažūrinius vaflius, mokėsi figūrinio daržovių pjaustymo meno, patiekalų dekoravimo paslapčių.

Pasibaigus praktinėms pamokoms, mokiniai dalinosi įspūdžiais,  įgytomis naujomis žiniomis ir patirtimis, degustavo pagamintus patiekalus, džiaugėsi „pasimatavę“ virėjo ir apdailininko profesijas.

Maisto ruošimo technologijos dalykų profesijos mokytojos
Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė