PLAKATO ,,KELIAS Į MANO KARJERĄ 2022“ KONKURSO LAIMĖTOJAI – KUPIŠKĖNAI

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklą pasiekė puikios žinios – mūsų mokiniai, vadovaujami dailės mokytojos Linos Stanislovaitytės – Bukauskienės, tapo konkurso laureatais. Sveikiname nugalėtojus, jų mokytoją  ir su bendruomene dalinamės gautu į mokyklą laišku iš konkurso organizatorių:

,,Zarasų profesinė mokykla, siekdama didinti profesinio mokymo prestižą ir stiprinti ryšius tarp profesinio mokymo įstaigų, organizavo respublikinį plakato ,,Kelias į mano karjerą 2022“ konkursą, kurio tikslas – plakate reklamuoti pasirinktą profesiją. Jame galėjo dalyvauti Lietuvos profesinio mokymo įstaigų mokiniai, besimokantys pagal pirminio profesinio mokymo programas su vidurinio ugdymo programa (9-10 ir 11-12 klasės).

Konkurso uždaviniai: stiprinti mokinių motyvaciją mokytis profesijos; skatinti mokinius pastebėti profesines kompetencijas ir jas reklamuoti; ugdyti mokinių kūrybiškumą, iniciatyvumą, bendradarbiavimo kompetencijas ir asmenines savybes.

Plakatus, pieštus spalvotais pieštukais, tušu, akvarele, vertino komisija: Petronė Sekonienė, Zarasų Meno mokyklos Dailės skyriaus Dailės pažinimo ir reflektavimo, dailėtyros, grafikos mokytoja metodininkė; Ingrida Nemanytė, Interjero ir aplinkos planavimo specialistė ir Evelina Kisielienė, dailės mokytoja.

Konkursui  pateikti 44 plakatai iš 11 Lietuvos profesinių mokyklų: Vilkijos Žemės ūkio mokykla atsiuntė 7 plakatus; po 4 atsiuntė RTVMC Šeduvos technologijų ir verslo mokymo skyrius ir Kupiškio technologijos ir verslo mokykla; po 3 Marijampolės PRC Vilkaviškio skyrius ir Šiaulių profesinio rengimo centras, 2 plakatus paruošė Aukštaitijos profesinio rengimo centras; po 1 plakatą Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras; Mažeikių politechnikos mokykla; Kauno statybos ir paslaugų mokymo centras ir Zarasų profesinė mokykla. Daugiausia – net 17 plakatų pristatė Ukmergės technologijų ir verslo mokykla.

Komisija, vertindama mokinių išradingumą, džiaugėsi netradiciniais originaliais idėjų sprendimais, išryškinančiais kompetencijas ir atskleidžiančiais ugdomą pagarbą ir meilę pasirinktai profesijai, gyrė gražias būsimo darbo idėjas.

9-10 klasių grupėje:

Laureate tapo Iveta DALINSKAITĖ (Kupiškio technologijos ir verslo mokykla, mokyt. Lina Stanislovaitytė-Bukauskienė);

2 vietos nugalėtojas Algirdas VELIČKA (Vilkijos Žemės ūkio mokykla, mokyt. Aurelija Maciukaitė);

3 vieta atiteko Džiugui RIMKŪNUI (RTVMC Šeduvos technologijų ir verslo mokymo skyrius; mokyt. Svaja Lapelienė).

Vyresniųjų klasių grupėje:

1 vietą laimėjo Erikas STRAZDAS (Kupiškio technologijos ir verslo mokykla, mokyt. Lina Stanislovaitytė-Bukauskienė);

2 vieta skirta Evelinai JERMALAVIČIŪTEI (RTVMC Šeduvos technologijų ir verslo mokymo skyrius; mokyt. Svaja Lapelienė);

3 vietos laimėtoja Deimantė MAŽEIKAITĖ (Marijampolės PRC Vilkaviškio skyrius; mokyt. Vilija Marusevičienė).

Padėkos raštais bus apdovanoti:

Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos mokiniai: Kamilė DARULYTĖ – už tautinių simbolių panaudojimą piešinyje; Ainius PRIBUŠIS – už nuoširdumą; Viktorija VAITKEVIČIŪTĖ – už specialybės leksikos pateikimą; Žaneta TUKAČIAUSKAITĖ – už puikią profesinio orientavimo sklaidą, Paulius BIČIUSAS – už mįslingą piešinį. Juos parengė mokytoja  D. Stankevičienė.

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos moksleiviai: Ernesta POŠKAITĖ – už estetinę raišką; Agnė BAJARŪNAITĖ – už spalvinį idėjos sprendimą. Dailės mokyt. Lina Stanislovaitytė-Bukauskienė.

Šiaulių profesinio rengimo centro mokiniai: Benas BUKAUSKAS – už kompoziciją;  Justas RADVEIKIS – už grafinę raišką. Jo mokytoja Vida Šambarienė.

Vilkijos Žemės ūkio mokyklos mokiniai: Laura NAUJALYTĖ už informatyvų įtaigumą ir Titas LIUTVINSKAS už nuotaikingumą. Mokinius ruošė mokytoja Aurelija Maciukaitė);

RTVMC Šeduvos technologijų ir verslo mokymo skyriaus mokinys Mykolas LUKŠTA už emocinį spalvingumą. Ruošė mokytoja Svaja Lapelienė;

Už meninę raišką: Saimonas LIZAS iš Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro (mokyt. Nijolė Kuprėnienė);

Už idėjos vizualizaciją: Vaida BARANAUSKAITĖ iš Mažeikių politechnikos mokyklos (mokyt. Kristina Kiesuvienė);

Už filosofinę mintį: Erika APANAVIČIŪTĖ iš Marijampolės PRC Vilkaviškio skyriaus(mokyt. Vilija Marusevičienė);

Už specialybės vizualinę raišką: Edgaras Jonas PUODŽIUKAS iš Aukštaitijos profesinio rengimo centro (mokyt. Ramunė Gecevičienė) ir Alina BAUKYTĖ iš Zarasų profesinės mokyklos (mokyt. Evelina Kisielienė);

Zarasų profesinės mokyklos direktorė Nijolė Guobienė džiaugiasi profesinių mokyklų mokinių aktyvumu, įdomiais piešiniais, atskleidžiančiais savo būsimojo darbo viziją.

Menas suteikia puikią galimybę dar labiau domėtis būsimąja profesija, atskleisti savo  gabumus ir gebėjimus, bei įgyti geriausios kokybės išsilavinimą.

Giedrė MIČIŪNIENĖ, Zarasų profesinė mokykla