Modulio „Įvadas į profesiją“ metu mokiniai susipažįsta su maitinimo paslaugas teikiančiomis įmonėmis ir jų teikiamomis paslaugomis. 2022 metų rugsėjo mėnesį padavėjo ir barmeno modulinės profesinio mokymo programos pirmo kurso PB-22 ir virėjo modulinės profesinio mokymo programos pirmo kurso VR-22 grupių mokiniai, lydimi maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojų Nijolės Vasiliauskienės ir Gailutės Tamašiūnienės – Latvės, lankėsi Kupiškio maitinimo įmonėse. Būsimi padavėjai ir virėjai aplankė barą „Suchi Sport “, parduotuvę „Kavinukas“, kebabinę „Čiki niam“, traktierių „Dyvai“, piceriją „Čiki pica“, kavines „Upės kepyklėlė“, „Provinsalis“, „Janta“, „Pasimatymas“, „Merkurijus“, lankėsi laisvalaikio ir pramogų erdvėje „Švęski Taip“. Laisvalaikio ir pramogų erdvės „Švęski Taip“ savininkė Indra Balčiūnienė – Gintautė mokiniams pateikė daug informacijos ir žinių apie padavėjo ir barmeno profesiją, asmenines savybes, reikalingas šioms profesijoms.
Kavinės „Janta“ administratorė Lena Kutrienė papasakojo apie įmonės steigimo etapus, privataus verslo kūrimo galimybes, kokių resursų reikia pradedant kurti savo įmonę, o barmenė Vaida – mūsų mokyklą baigusi mokinė – atskleidė įvairių rūšių kavos gaminimo subtilybes.
Pažintinių vizitų į įmones metu mokiniai apžiūrėjo maitinimo įmonių interjerą, susipažino su patalpų išdėstymu, sužinojo, kokie reikalavimai keliami padavėjo ir barmeno bei virėjo profesijoms.
Džiugu, kad kavinėje „Provinsalis“, picerijoje „Čiki pica“ ir „Upės kepyklėlėje“ dirba padavėjo ir barmeno bei virėjo specialybes mūsų mokykloje įgiję mokiniai – Tomas Jakaitis, Justina Juodiškytė, Eglė Jurėnaitė, Ramūnė Montvilaitė.
Apsilankę maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, mokiniai galėjo daugiau sužinoti apie padavėjo ir barmeno bei virėjo profesijas, įsitikinti, ar turi šioms profesijoms reikalingų gebėjimų ir asmeninių savybių.
Parengė maisto ruošimo technologijos profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė