DERLIAUS ŠVENTĖ SUKVIETĖ PABENDRAUTI IR PASILINKSMINTI

,,Jaunystės niekas neišsaugo, tik medis ir tiesa“

Oliver Wendell Holmes

Šeštadienį, rugsėjo 24 dieną, Kupiškio miesto Gedimino g. ir L Stuokos –Gucevičiaus aikštėje vyko tradicinė derliaus šventė ,,Dėdė derlius kviečia…“. Šių metų šventės pavadinimas – ,,Po gyvybės medžiu“. Šventė skirta Gyvūnų gerovės, Lietuvos jaunimo, Savanorystės metams paminėti.

Derliaus šventėje dalyvavo ir Kupiškio technologijos ir verslo mokykla su savo kiemeliu, kuris įsikūrė miesto aikštėje. Kiemelyje vyko tradicinė „razavų“ miltų blynų kepimo ir vaišinimo edukacija. Blynus kepė virėjo modulinės programos mokiniai V.Žalnieriūnaitė, A.Prokofjevaitė, K.Keraitytė, V.Stukaitė ir A.Sviderskis, profesijos mokytojos G.Tamašiūnienė – Latvė ir N.Vasiliauskienė.

Visi, kas tik norėjo, buvo pavaišinti mokyklos kepamais blynais iš „razavų“ miltų, kuriuos šventės dalyviai ragavo kartu su mokyklos virėjo modulinės profesinio mokymo programos  mokinių išvirta namine obuolių koše, karšta mėtų arbata.

Visus šventės dalyvius kvietėme prisijungti prie kasmet organizuojamos mūsų mokyklos mokinių iniciatyvos ,,Paremkime beglobius gyvūnus“ ir skirti paramą Panevėžio gyvūnų prieglaudai, taip pat įsigyti mokyklos žemėje užaugintų grūdų „razavų“ (vieno malimo) miltų.

Prie sėkmingo dalyvavimo miesto šventėje prisidėjo būrys mokyklos darbuotojų. Nuoširdžiai dėkojame visiems, prisidėjusiems ir dalyvavusiems šventėje „Derliaus dėdė kviečia“. Mūsų sėkminga veikla šventės metu įspūdingai reprezentavo mokyklą. Mokyklai už pasiruošimą ir dalyvavimą šventėje buvo įteikti Kupiškio rajono savivaldybės mero Dainiaus Bardausko ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos vardu Kupiškio rajono kaimo bendruomenių asociacija pirmininkės Virginijos Pakalniškienės padėkos raštai.

Bibliotekininkė I.Vilimienė