„RUOŠK RATUS ŽIEMĄ…2022“

Spalio 20 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriuje vyko jaunųjų žemės ūkio specialistų konkursas.

Renginyje dalyvavo 8 profesinio mokymo įstaigų mokiniai iš Lietuvos Respublikos. Konkurse varžėsi po 2 mokinius iš kiekvienos mokyklos, 8 mokiniai dalyvavo individualiose rungtyse.

Mūsu mokyklai atstovavo TP -20 grupės mokinys Dainius Venclovas ir TP-21 grupės mokinys Modestas Grižas, mokinius lydėjo profesijos mokytojas Paulius Gintautas.

Jaunuoliai rungėsi dalykinio testo, traktoriaus priekinio rato keitimo ir guolio reguliavimo, suvirinimo, techninių matavimų, detalių atpažinimo, traktoriaus kasdieninės techninės priežiūros, figūrinio vairavimo traktoriumi ir padargo prikabinimo, eksploatacinių medžiagų atpažinimo rungtyse.

Eksploatacinių medžiagų atpažinimo rungtyje geriausią rezultatą pademonstravo mūsų mokyklos mokinys Dainius Venclovas, o Modestas Grižas geriausią rezultatą pademonstravo suvirinimo rungtyje.

Modesto Grižo sėkmė neapleido ir bendroje įskaitoje, jis užėmė II -ąją vietą. I – oji vieta atiteko Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus atstovui, o III – oji vieta – svečiams iš Žemaitijos, Plungės technologijų ir verslo mokyklos mokiniui. Visi dalyviai buvo apdovanoti atminimo dovanomis, o rungčių ir prizinių vietų laimėtojai – išskirtinėmis rėmėjų dovanomis.

Mokinius konkursui ruošė profesijos mokytojai Vygandas Užkuras, Tomas Tarulis ir Paulius Gintautas.

Profesijos mokytojas Paulius Gintautas

rhdr
rpt