KAIP PASIRINKTI TOLIMESNĮ KELIĄ?

Kupiškio P. Matulionio progimnazijos  8 klasės mokiniams artėja apsisprendimo metas. Baigus progimnaziją teks apsispręsti, kur toliau mokytis I (9) klasėje Kupiškyje: eiti į gimnaziją ar stoti mokytis į Kupiškio TVM gimnazijos skyrių? Kad mokyklos keitimas ar profesijos pasirinkimas nekeltų įtampos, nerimo, kad priimtas sprendimas būtų teisingas, labai padeda profesinio orientavimo pamokos Kupiškio TVM.

Lapkričio 9 d. profesinio orientavimo pamokoje dalyvavo 8 kl. mokiniai  iš minėtos progimnazijos. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui R. Domžienė supažindino aštuntokus su mokykloje vykdomomis mokymo programomis bei atskirais moduliais, skirtais I-IV klasių  gimnazijų mokiniams. Papasakojo, kad mokykloje jau treti metai mokosi devintokai, kurie  kartu su pagrindinio ugdymo programa mokosi ir pagal vieną profesinio mokymo programos pasirinktą modulį, akcentavo, kad besimokantys modulį jau pretenduoja į stipendiją, gali išvykti atlikti praktikos pagal Erasmus+ programą. Pamokos metu mokiniai išbandė praktines veiklas, jas pasirinkę pagal savo norą: vieni buvo linkę išsamiau susipažinti su virėjo mokymo programa, kiti – su padavėjo ir barmeno, treti – su apdailininko, transporto priemonių remontininko.

Neabejojame, kad tokios profesinio orientavimo pamokos yra naudingos apsisprendžiant, kokią profesiją pasirinkti, kur toliau mokytis.

Ačiū skyrių vedėjams, profesijos mokytojams, karjeros specialistui ir mūsų mokyklos mokiniams už vykdomas profesinio orientavimo pamokas kitų mokyklų mokiniams.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui R.Domžienė