MOKYKLOJE PAMINĖTA EUROPOS SVEIKOS MITYBOS DIENA

2022 m. lapkričio 8 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje paminėta Europos sveikos mitybos diena. Maisto ruošimo technologijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir  Gailutė Tamašiūnienė – Latvė  su virėjo modulinės profesinio mokymo programos trečio kurso  mokiniais paruošė šviežiai spaustų sulčių iš špinatų, burokėlių, morkų, obuolių, moliūgų, apelsinų, o padavėjo ir barmeno profesinio mokymo programos antro kurso mokiniai maloniai kvietė visus mokyklos bendruomenės narius jų paskanauti.

Tinkami mitybos įpročiai lemia gerą savijautą, optimalų kūno svorį ir padeda išvengti sveikatos problemų. Įrodyta, kad netinkama mityba skatina nutukimą, kraujotakos sistemos, onkologines, virškinamojo trakto ligas, cukrinį diabetą. Rekomenduojama per dieną suvartoti ne mažiau kaip 400 g įvairių vaisių ir daržovių, dažniau gerti šviežiai spaustų sulčių.

Europos sveikos mitybos diena visame pasaulyje minima norint  paskatinti visuomenę siekti, kad kiekvieno asmens mityba būtų ne tik sveika, bet ir tvari. Kiekvieno iš mūsų pasirinkimas, ką valgyti ar gerti, maisto gaminimo įpročiai turi įtakos ne tik sveikatai, gerai savijautai, bet ir daugeliui kitų svarbių sričių – aplinkos taršai, klimato kaitai, biologinei įvairovei ir kt. Tvari mityba prisideda prie visapusiškos asmens sveikatos ir gerovės, tausoja gamtą, maisto resursus, mažina maisto švaistymą.

Maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojos
Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė