EDUKACINĖ IŠVYKA

2022 lapkričio 15 dieną apdailininko modulinės profesijos mokymo programos AP-21, AP-21T ir AP-22 grupių mokiniai buvo išvykę  į I. Kriščiūno firmą IGIS.

Kompanija IGIS, įkurta 1991 m. Panevėžyje, šiandien yra viena didžiausių grunto, glaisto, dažų ir tinko gamintojų Lietuvoje.

IGIS firmos projektų vadovas Egidijus Žižys ir vadybininkas Tomas Misevičius supažindino mokinius su laboratorija, kurioje kuriami gruntai, glaistai. IGIS produktai kuriami bendradarbiaujant su Šveicarijos, Suomijos laboratorijomis ir lyderiaujančiais pasaulyje žaliavų tiekėjais – DOW (USA), OMYA A. S. (Norvegija), WACKER CHEMIE AG (Vokietija) ir kitais. Taip pat susipažino su  gamybine baze kurioje fiziškai sunkiausius darbus atlieka robotai.

IGIS firmos mokymų klasėje vadybininkas Tomas susipažindino mokinius su IGIS produkcijos naujovėmis, medžiagų savybėmis, panaudojimo galimybėmis. Projektų vadovas Egidijus pademonstravo rankinį ir mechanizuotą glaistymą IGIS firmos glaistais. Mokiniai taip pat atliko rankinį ir mechanizuotą glaistymą su šios firmos produktais.

Profesijos mokytoja metodininkė Dalia Viržintienė