METODINĖ DIENA MOKYKLOJE

2022 m.  gruodžio 29 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje vyko metodinė diena ,,Profesinis augimas ir lyderystė mokykloje“. Renginio metu vyko mokytojų metodinių idėjų, priemonių, medžiagos, užduočių, inovatyvių mokymo metodų ir kitokių priemonių paroda – pristatymas. Mokyklos direktorius K. Mekšėnas pasveikino susirinkusius mokytojus, jis akcentavo, kad mokytojas visada turi tobulėti, dalintis patirtimi.

Metodinės dienos metu buvo pristatyti šie metodiniai pranešimai: „Inovatyvus požiūris į socialinio darbo mokymą“, „Švenčių tradicijos ugdymo veikloje“, ,,Bendradarbiavimo galimybės ir informacinių technologijų panaudojimas fizinio ugdymo pamokose“, ,,Žaliosios kompetencijos besimokantiems“, „Europos kalbų diena mūsų mokykloje“, ,,Mokyklos kaitos galimybės rengiantis ugdymo turinio pokyčiams“, ,,Profesinio mokymo aktualijos”.

Didžiausią įspūdį ir puikią nuotaiką paliko fizinio ugdymo mokytojų D. Balužytės ir J. Ažubalytės pristatytas metodas. Metodo demonstravimo metu visi mokytojai turėjo atlikti šventiškus fizinius pratimus pagal muziką. Po pristatytos veiklos dalyvių laukė pertrauka, kurios metu mokytojai šiltai šnekučiavosi prie kavos puodelio.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui R. Domžienė džiaugėsi, kad mokytojai ryžosi ir pristatė kitiems kolegoms savo veiklą, kad nuolat kelia savo kvalifikaciją įvairiuose mokymuose, seminaruose ir noriai dalinasi naudinga patirtimi, kaip kūrybiškai, įdomiai ir inovatyviai organizuoti pamokas bei veiklas, skatinančias mokinių motyvaciją, pažangą, kūrybiškumą bei asmeninę sėkmę.

Metodinių grupių pirmininkės  Teresė Butkevičienė ir Simona Pranckevičienė