DARBDAVIAI MOKYKLOJE

2023 m. sausio 10 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos vadovai, profesijos mokytojai, virėjo,  padavėjo ir barmeno modulinių profesinio mokymo programų mokiniai susitiko su restorano, konferencijų centro, parduotuvių „Vasaris“ vadove, UAB „Povydė“ direktoriaus pavaduotoja Migle Gruzdene ir vyr. virėja, gamybos meistre Nijole Talijūniene.

Vadovė M. Gruzdienė pristatė restoraną, parduotuvę, darbuotojų kolektyvą, supažindino su darbo sąlygomis, mokinių įdarbinimo galimybėmis. Vyr. virėja, gamybos meistrė N. Talijūnienė akcentavo, kad mokiniai, kurie nori įsidarbinti, turi turėti ne praktinių įgūdžių, bet ir asmeninių savybių, tokių, kaip noras dirbti, drąsos tobulėti ir pasiekti daugiau.

M. Gruzdenė išsakė lūkesčius, kad galėtų priimti virėjo, padavėjo ir barmeno modulinių profesinio mokymo programų mokinius atlikti praktikas ar įdarbinti. Po susitikimo keletas mokinių liko pokalbiui su darbdaviu. Taip pat buvo suorganizuota ekskursija po mokyklą, maisto ruošimo laboratorijas, mokomąjį barą. Su darbdaviu ir profesijos mokytojais buvo aptartos tolimesnės veiklos, pameistrystės organizavimas, projektai,  kuriuose galėtų dalyvauti mūsų mokyklos mokiniai.

Susitikimo metu buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, kuri atvers platesnes galimybes tolimesniam bendradarbiavimui.

Profesinio mokymo skyriaus vedėja D.Tumelionytė