PROFESIONALAUS BARMENO PAMOKA

„Baras – teatro scena. Kaip suvaidinsi, tokį rezultatą ir turėsi“, – taip sakė į mokyklą penktadienį atvykęs Kėdainių profesinio rengimo centro padavėjo ir barmeno profesijos mokytojas ir profesionalus barmenas Darius Biriukas. Mokymuose dalyvavo ne tik mūsų mokyklos būsimi padavėjai ir barmenai, bet ir kai kurių miesto kavinių savininkai bei kavinių darbuotojai.

Profesijos mokytojas trumpai papasakojo apie savo, kaip barmeno, karjeros pradžią, asmenines patirtis dirbant bare, pasidalino tam tikromis gudrybėmis, skatinančiomis klientą užsisakyti konkretų patiekalą ar gėrimą. Kadangi susitikimo tema buvo „Šaltos kavos ir kokteiliai“, teorinėje dalyje pristatytos pikantiškos kokteilių ir kavos gėrimų sudėtinės dalys, prieskoniai bei patiekimas. Kalbėta apie populiariausius kokteilius ir jų gaminimo būdus. Praktinių užsiėmimų metu gaminti kokteiliai ir šalta kava, degustuota.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse kurtas ir sluoksniuotas trispalvis kokteilis, simbolizuojantis Lietuvos trispalvę.

Dėkojame mokytojui Dariui Biriukui už bendradarbiavimą.

Padavėjo ir barmeno profesinio mokymo programos mokytoja Indra Balčiūnienė- Gintautė