PADAVĖJAS IR BARMENAS

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider
PADAVĖJO IR BARMENO PROGRAMA

Tai išradingumo, kūrybiškumo, komunikavimo bei  geros nuotaikos šaltinio specialybė.

Reikalingas išsilavinimas – pagrindinis (10 klasių) arba vidurinis (12 klasių).
Mokymosi trukmė: su pagrindiniu išsilavinimu – 3 metai,
                                 su viduriniu išsilavinimu – 1,5 metai. 
Gimnazijos skyriuje įgyjamas vidurinis išsilavinimas.

 

Prieš ją įgyjant, mokysitės :

  • Paruošti prekybos salės patalpas lankytojams aptarnauti;
  • Sudaryti valgiaraščius ir kainoraščius;
  • Aptarnauti lankytojus salėje ir prie baro;
  • Paaiškinti lankytojui patiekalų ruošimo technologiją;
  • Gaminti nesudėtingus patiekalus ir gėrimus;
  • Aptarnauti lankytojus pobūvių, priėmimų ir švenčių progomis bei konferencijų ir suvažiavimų dalyvius;
  • Aptarnauti viešbučių gyventojus aukštų bufetuose, kavinėse, restoranuose, mokėti pateikti maistą ir gėrimus į kambarius;
  • Paruošti ir patiekti kokteilius;
  • Užsakyti ir priimti prekes, nustatyti jų kokybę;
  • Dirbti technologiniais įrengimais, svarstyklėmis bei elektroniniais kasos aparatais;
  • Sudaryti technologinę bei kalkuliacinę baro patiekalų ir gėrimų korteles ir jomis naudotis;
  • Įvertinti verslo aplinką;
  • Saugiai dirbti;
  • Naudotis informacinėmis technologijomis.

Dalyvausite :

  • Konkursuose;
  • Parodose;
  • Nacionaliniuose bei tarptautiniuose projektuose;
  • Edukacinėse pamokose;
  • Išvykose.
Įgijus padavėjo ir barmeno kvalifikaciją, galimos tokios profesinės perspektyvos :
  • Darbas padavėju ar barmenu;
  • Individualios viešojo maitinimo įmonės kūrimas;
  • Vadovavimas maitinimo įmonės  darbuotojams;
  • Studijos kolegijoje ar universitete.