PADAVĖJAS IR BARMENAS

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider
PADAVĖJO IR BARMENO MODULINĖ PROFESINIO MOKYMO PROGRAMA

Švietimo sritis: Paslaugos asmenims
Švietimo posritis: Viešbučių ir maitinimo paslaugos

Suteikiamos kvalifikacijos pavadinimas: padavėjas, barmenas

PLAČIAU >>

Lietuvos kvalifikacijų sandaros lygis: IV

Programos valstybinis kodas: P42101302

Programos apimtis kreditais: 90 kreditų

Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti:
pagrindinis išsilavinimas ir mokymasis vidurinio ugdymo programoje

Programos paskirtis

Padavėjo ir barmeno modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai aptarnauti maitinimo paslaugas teikiančių įmonių lankytojus, pokylių ir priėmimų svečius, gaminti gėrimus, kokteilius, šaltuosius ir karštuosius užkandžius bei juos patiekti.

Padavėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai aptarnauti maitinimo paslaugas teikiančių įmonių lankytojus, pokylių ir priėmimų svečius.

Barmeno modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai gaminti gėrimus, kokteilius, šaltuosius ir karštuosius užkandžius bei juos patiekti.

Būsimo darbo specifika

Asmuo, įgijęs barmeno kvalifikaciją, galės dirbti barmenu baruose, kavinėse, restoranuose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, kuriose įrengti barai, o asmuo, įgijęs padavėjo kvalifikaciją – padavėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Asmenys įgiję padavėjo ir barmeno kvalifikacijas gali dirbti barmenais ir / ar padavėjais įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbas organizuojamas pamainomis, dirbama su elektros prietaisais.

Darbo priemonės: kasos aparatas, alaus pilstymo aparatas, sulčiaspaudė, indaplovė, ledų generatorius, šaldytuvas, plaktuvas, peiliai, atidarytuvas, kamščiatraukis, stiklo indai, svėrimo įrenginiai, matavimo prietaisai, skysčių matavimo talpos, mechaniniai baro įrenginiai, kavos virimo aparatai, stalo indai ir įrankiai, stalo užtiesalai ir kiti reikmenys, stalo serviravimo įrankiai, virtuvės informavimo sistema, lokali pranešimų sistema, kompiuterinė lankytojų aptarnavimo programa, kasos žurnalas.

Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.