VIRĖJAS

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Shadow
Slider
VIRĖJO MODULINĖ PROFESINIO MOKYMO PROGRAMA
Švietimo sritis: Paslaugos asmenims
Švietimo posritis: Viešbučių ir maitinimo paslaugos
Kvalifikacijos pavadinimas – virėjas
Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais:
P42101303, P43101304 – programa, skirta pirminiam profesiniam mokymui, 110 mokymosi kreditų
T43101304 – programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 90 mokymosi kreditų
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – IV
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti:
P42101303 – pagrindinis išsilavinimas ir mokymasis vidurinio ugdymo programoje
P43101304, T43101304 – vidurinis išsilavinimas

Programos paskirtis

Virėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai gaminti, apipavidalinti ir patiekti patiekalus, įvertinti patiekalų kokybę, tvarkyti dokumentaciją.

Būsimo darbo specifika

Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, galės dirbti virėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbas pamainomis, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.

Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais:
P32101304, P32101305 – programa, skirta pirminiam profesiniam mokymui, 60 mokymosi kreditų
T32101302 – programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 50 mokymosi kreditų
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – III
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti:
P32101304, T32101302 – pagrindinis išsilavinimas
P32101305 – pagrindinis išsilavinimas ir mokymasis vidurinio ugdymo programoje

Programos paskirtis

Virėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam virėjui parengti, kuris gebėtų palaikyti tvarką virtuvėje, pasiruošti patiekalų gaminimui, gaminti ir apipavidalinti patiekalus, dirbti su dokumentais.

Būsimo darbo specifika

Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Dirbama įvairiais mechaniniais, šiluminiais ir automatiniais virtuvės prietaisiais ir įrenginiais, maisto gaminimo įrankiais. Naudojamos receptūros, kalkuliacinės, technologijos kortelės, taip pat valymo priemonės ir inventorius. Dirbant privalu dėvėti specialiuosius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbas pamainomis, prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais. Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.

Programos valstybinis kodas ir apimtis mokymosi kreditais:
P21101310, P21101309, P21101308 – programa, skirta pirminiam profesiniam mokymui, 60 mokymosi kreditų
T21101303 – programa, skirta tęstiniam profesiniam mokymui, 50 mokymosi kreditų
Kvalifikacijos lygis pagal Lietuvos kvalifikacijų sandarą (LTKS) – II
Minimalus reikalaujamas išsilavinimas kvalifikacijai įgyti:
P21101308 – nereglamentuotas ir mokymasis socialinių įgūdžių ugdymo programoje
P21101310, T21101303 – pradinis išsilavinimas
P21101309 – pradinis išsilavinimas ir mokymasis pagrindinio ugdymo programoje

Programos paskirtis

Virėjo modulinė profesinio mokymo programa yra skirta kvalifikuotam virėjui parengti, kuris gebėtų, prižiūrint aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui, parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius ir patiekalus.

Būsimo darbo specifika

Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją ir prižiūrimas aukštesnės kvalifikacijos darbuotojo, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Dirbama prie aukštos temperatūros įrenginių, su elektros prietaisais, įvairiais mechaniniais, šiluminiais ir automatiniais virtuvės prietaisais bei įrenginiais, maisto gaminimo įrankiais ir inventoriumi. Naudojamos technologijos kortelės, valymo priemonės. Dirbama pamainomis. Dirbant privalu dėvėti specialiuosius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.