VIRĖJAS

VIRĖJO MODULINĖ PROFESINIO MOKYMO PROGRAMA

 

Valstybiniai kodai: M43101302, M44101304

Švietimo sritis: Paslaugos asmenims
Švietimo posritis: Viešbučių ir maitinimo paslaugos
Programos trukmė  mokiniams, įgijusiems pagrindinį išsilavinimą ir siekiantiems vidurinio išsilavinimo – 3 metai
Programos trukmė mokiniams, įgijusiems vidurinį išsilavinimą – 2 metai
Programos apimtis kreditais – 110 kreditų
Teorinio mokymo trukmė 20 sav.
Praktinio mokymo trukmė (įskaitant ir baigiamąją praktiką) 47 sav.

Aprašymo santrauka:

Programos paskirtis – parengti kvalifikuotą virėją, išmanantį gastronomijos naujoves, ieškantį idėjų gaminant patiekalus, siekiantį išmokti pajusti skonio vientisumą, gebantį interpretuoti ir derinti maisto produktus. Programoje numatyta 9 privalomieji moduliai: Įvadas į virėjo profesiją; Tvarkos virtuvėje palaikymas; Pasiruošimas patiekalų gaminimui; Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas; Saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas; Salotų, užkandžių ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas; Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas; Darbas su dokumentais; Įvadas į darbo rinką.

Taip pat – 3 pasirenkamieji moduliai: Miltinių konditerijos gaminių gaminimas; Sveikos mitybos patiekalų gaminimas; Lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas. Modulių programose numatomas teorinis ir praktinis mokymas.

Asmens įgytos kvalifikacijos vertinimo metu bus vertinamos kompetencijos: paruošti gamybai maisto produktus, gaminti pusgaminius, gaminti ir patiekti sriubas, padažus, karštuosius, šaltuosius ir saldžiuosius patiekalus, garnyrus bei užkandžius. Kitų kompetencijų įgijimas vertinimas žinių ir supratimo pagrindu, baigus modulio programą.

Asmenys, įgiję virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.